"Je bent pas vrij als je je realiseert dat je nergens bij hoort - dat je overal bij hoort - op geen enkele plek. De prijs is hoog. De beloning groot."    Maya Angelon

 

De paarden en de natuurlijke omgeving dagen je uit en ondersteunen je in jouw proces dat op het moment zelf aan de orde is. 

Ikzelf

  • stel geen diagnose en bied geen oplossingen
  • baseer me op wat zich in het hier en nu afspeelt, zonder te willen weten, begrijpen of analyseren
  • creëer de omgeving waarin jij, de paarden, andere deelnemers vol-ledig aanwezig en welkom kunnen zijn, precies zoals je bent, in verbinding met het groter veld of geheel waarvan we deel uitmaken

Jezelf ont-wikkelen en bewust ZIJN kan en mag op je eigen ritme.

 

Hoe verloopt een sessie?

Welkom thuis! 

Wanneer je toekomt krijg je al onmiddellijk een hartelijke verwelkoming van de border collies Simba, Nala en Amor (die we even totaal negeren, waarna vanzelf de rust terugkeert).  De jack russel en tevens de 'keizer Napoleon' van het domein Frodo zorgt mee voor de nodige controle en ordehandhaving. Je bent veilig!

Samen drinken we een kopje koffie, thee,... . vervolgens duiken we in  'de weg van het paard' via een archetype'paarden'kaart. De kaart heeft jou altijd iets te bieden: een inzicht, emotie, symbool, ze spreekt je gewoon aan of helemaal niet. Jouw thema, vraag wordt letterlijk 'aangekaart'.

Daarna gaan we naar de weide en maken contact met de paarden Alpha en Idse.

Er vindt een ontmoeting tussen jou, mij, andere eventuele deelnemers, de omgeving, de honden, de paarden plaats.  We zijn in gesprek op basis van verbondenheid, gelijkwaardigheid en wederzijds respect: als evenwaardige"partners". 

Door van kinds af te leven volgens wat van ons verwacht wordt, zijn we vergeten wie we werkelijk zijn. Onze opvoeding leert ons meestal een mening, principes te hebben, te oordelen, veroordelen. We raken verstrikt in zwart-wit denken. We vereenzelvigen ons met onze problemen, ons drama, verhaal.

De paarden, de natuur reageren enkel op wat zich in het moment voordoet. Ze maken geen analyse, sturen en manipuleren niet. Ze zijn authentiek en vol verwondering aanwezig. Nieuwsgierig naar de verbinding met jouw ware zelf. Naar wie je bent op het moment.

Deze ontmoeting leidt ons naar jouw opdracht zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak. We werken op de grond naast en tussen de paarden. Een voorbijfladderende vlinder, plotse windvlaag, een regenbui, vallende bladeren,... kunnen een verrassende bijdrage leveren, bewust gekozen, of 'toevallig' in de sessie aanwezig. We laten steeds ontstaan wat wil ontstaan!

Als we de ervaringen, gedachten, emoties toelaten en laten zijn, kunnen ze doorstromen, kan alles z'n natuurlijke loop volgen. We kunnen weer vreugde en levensenergie ervaren en puur zijn. Je heelt en transformeert jezelf met paard en natuur als partner!

We sluiten af met drankje warm of koud, met paardenkaartkracht en- wijsheid. 

 

Doorheen het hele aanbod van Equine-partners is het verloop van een sessie/workshop gebaseerd op deze manier van 'ont-moeten'.

 

 

We zijn er voor jou op afspraak!

 

 

Hoe vind ik rust?

Hoe vind ik geluk?

Als je ermee stopt om het antwoord 

op deze vragen in het verstand te zoeken, 

dan zul je het antwoord vinden in de stilte.

 

Erik van Zuydam

 

 

Missie

Ieder is uniek, heeft potentieel en draagt z'n eigen antwoorden bij zich.

Graag dragen de dieren, mijn omgeving en ikzelf bij in het vinden van je eigen autonome en authentieke weg, jouw antwoorden. Zodat je durft te leven vanuit jouw eigen waarheid.

Durf jezelf te leven! Durf te manifesteren vanuit je ZIJN! Vanbinnenuit!

De verbinding met je pure zelf her-stellen. Vrijheid ont-dekken door verbondenheid!

"Dat wat verbonden is met de oorsprong ontvouwt zichzelf."

 

"Er echt bij horen is de spirituele oefening van zo diep geloven in en horen bij jezelf dat je je meest authentieke zelf met de wereld kunt delen en zowel deel van iets uitmaken als alleen slagen in de wildernis als iets sacraal kunt ervaren. Er echt bij horen vraagt niet van je te veranderen wie je bent, het vraagt van je om te zijn wie je bent."  Brené Brown

 

 


Lelieboomgaardenstraat 20   3071 Erps-Kwerps   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   0498 64 01 25